ROCK Amarone

229.00kr

Storlek: 750 ml
Druvor: Rondinella & Corvina
Alkoholhalt: 15%
Årgång: 2013
Land: Italien
Sortiment: Beställningssortiment
Producent: Viticultori d'Italia SRL
Kategori: Röda viner

Vinet:

Denna moderna Amarone visar toner på intensiv och generös frukt med en tydlig kryddighet och ett något rökigt avslut. Vinet passar bra till smakrika grytor, vilt och starka hårdostar.

Vinet kommer från distriktet Valpolicella precis norr om staden Verona. Druvorna torkas i minimum 90 dagar före jäsning, detta ger ett mycket fylligt och alkoholstarkt vin. Vinerna passar utmärkt att dricka som de är, men kan lagras i många år. De är populära tillsammans med olika sorters ostar och också i kombination med mörk choklad.

Producenten:

Viticultori d'Italia SRLs serie ROCK ingår i koperativet som vuxit till "ITALIANS", ett samarbete som inleddes 2009 mellan fyra kooperativa vinodlare i provinsen Verona och Vicenza som tillsammans beslutat att utbyta kunskap och integrera färdigheter med ett mål: att garantera kvaliteten på vinerna från en region känd för sina förträffliga vinstockar. Projektet utvecklas genom kontrollering av odling, programmering av verksamheten i produktval och även en plan som omfattar marknadsföring och kommunikation av varumärket "ITALIANS®".
Kategori: