MontGras Carmenère Shiraz

89.00kr

Storlek: 750 ml
Druvor: Carmenère 50 %, Shiraz 50 %
Alkoholhalt: 14%
Årgång: 2014
Land: Chile
Sortiment: Beställningssortiment
Producent: MontGras
Kategori: Röda viner

Vinet:

Ett ungt, flörtigt och fruktintensivt vin med inslag av gräs, björnbär, blåbär, örter och fat. Ett medelfylligt vin med kärleksfull frukt och balanserad kryddighet.
Passar mycket bra till rätter av fläsk-, lamm- eller nötkött. Gärna mustiga grytor med nötkött och tomat, Vinet har en självklar plats till vid sommarens grillning med massor av smaker och styrkor där vinets frukt kommer att bygga broar till en lyckad kombination.

Producenten:

MontGras grundades 1992 av bröderna Hérnan och Eduardo Gras. MontGras är ett ungt företag som startades av personer med rejäl erfarenhet i bagaget. Hérnan Gras, ättling till en vinhandlare som invandrade till Chile från Katalonien år 1900, tog enolog•examen i Santiago, pluggade vidare i Bordeaux och på Davis-universitetet i Kalifornien och arbetade ett antal år på Kanadas största vinföretag innan han återvände till Chile för att starta eget. Han gjorde det tillsammans med sin bror Eduardo, som också han arbetade i vinbranschen samt gode vännen Cristián Hartwig, vars farfar också kom från Katalonien år 1900. De köpte 435 hektar mark i Palmilla i ett av Chiles bästa vinodlingsområden – Colchagua Valley. Hittills har 83 hektar planterats, men målet är 200 ha vingårdar, huvudsakligen på toppen och sluttningarna av Ninquén-berget. En toppmodern produktionsanläggning stod klar i februari 1994, byggd efter modernast tänkbara principer. Deras första vin, en cabernet sauvignon av årgång 1994, utsågs av den ledande chilenska vinguiden till ”Årgångens bästa vin”. Viña MontGras har lyckats väl i sin målsättning att producera exportviner av högsta kvalitet. Man exporterar i dag 98% av den årliga produktionen och har goda förutsättningar att successivt öka produktionen upp till anläggningens maximala kapacitet på 6,3 miljoner liter. http://www.montgras.cl
Artikelnr: 678001 Kategori: Tagg: