Full Circle 2014

345.00kr

Storlek: 750ml
Druvor: 89% Shiraz, 7% Grenache, 3% Mourvedre, 1% Viognier
Alkoholhalt: 14,5
Årgång: 2014
Land: Sydafrika
Sortiment: Restaurangsortiment
Producent: Saronsberg
Kategori: Röda viner

Vinet:

Vinet har en djup, mörk lila färg med framstående doft av mogen plommon, röd bär och blommiga smaker med krydda undertoner. Eken är välbalanserad med fylliga, fasta och tillgängliga tanniner.

Druvorna handplockades tidigt på morgonen och kraftkyldes till 4°C. Efter en malolaktisk jäsning fick vinerna en låg svaveldos och lämnades på jäsningsrester i 11 månader. Vinet rackades sedan, de olika komponenterna blandades och återvände till faten. Efter totalt 20 månader i fat rackades vinet och filtrerades genom ett grovt arkfilter. Flaskan gjordes med finfiltrering.

Producenten:

Upper Breede River Valey ligger mjukt inbäddad i bergen och gör att platsen har en högst unik topografi och en naturlig skönhet. Detta unika läge var det som lockade bosättarna hit för mer än 300 år sedan. Det var av samma anledning som man valde att anlägga vinegendomen i dalen. Egendomen ligger i ett område som heter Tulbagh, i Western Cape provinsen 120 km nordost om Kapstaden, insmuget vid foten av berget Saronsberg som egendomen har fått sitt namn från. Egendomen bildades i slutet av 2002 när Waveren och Welgegund, två vingårdar av den historiska twee Jonge Gezellen egendomen, köptes för att skapa en unik plats för modern vingård. Två månader senare svepte en brand genom dalen och förstörde nästan alla Saronsbergs vingårdar och fruktträdgårdar. Som ett resultat av branden fick man ge upp sina ursprungliga planer för egendomen och i slutet av 2003 startade jobbet med att plantera nya vinstockar och arbetet med att bygga upp vinkällaren.Strax efter den förödande branden anställdes Dewaldt Heyns som vinmakare på Saronsberg. Premiär skörden genomfördes i slutet av januari 2004 då man skördade de första Sauvignon Blanc druvorna. Av dem producerades ett vin som blev mycket prisbelönt. Det var det vinet som startade en trend av fina omdömen och utmärkelser för Saronsbergs olika viner. Det har utan tvekan bidragit till att Dewaldt blivit invald i den prestigefyllda Cape Winemaker’s Guild, en sammanslutning av de bästa vinproducenter i Sydafrika som syftar till att öka kvaliteten och ge en internationell profil till den sydafrikanska vinframställningen. http://www.saronsberg.com
Kategori: