Ciù Ciù Limitato

99.00kr

Storlek: 750ml
Druvor: 85% sangiovese och 15% montepulciano
Alkoholhalt: 14%
Årgång: 2016
Land: Italien
Sortiment: Beställningssortiment
Producent: Ciù Ciù di Bartolomei
Kategori: Röda viner

Vinet:

Ett större, fruktigare elegantare vin med rik och generös smak av mörka bär som björnbär och körsbär och en fin integrerad kryddighet med balanserad syra och ett långt härligt torrt avslut, ett perfekt matvin till både gillade kötträtter, mustiga grytor som krämig färsk pasta med olivolja och nymald vitpeppar och parmesan.

 

Druvorna skördades för hand i slutet av oktober och jäsning och skalmaceration skedde sedan på ståltankar vid en temperatur av 25-28C. Vinet har sedan lagrats nio månader på
franska ekfat. Jordmånen har inslag av lera.

Producenten:

Ciù Ciù di Bartolomei grundades 1970 av makarna Pasquale och Anna Bartolomei och ligger på kullarna några kilometer utanför den vackra staden Offida. Idag är det bröderna Massimiliano och Walter som driver egendomen med samma passion och erfarenhet som deras far Natalino gjorde före dom. Vingårdarna omfattar cirka 180 hektar och ligger i DOCG Offida som är omgärdat av grönska och olivodlingar. Ciú Ciú har som filosofi att producera högkvalitativa ekologiska viner med all den genuina terroir som bara finns här. Detta fantastiska familjeföretag fortsätter ständigt att utvecklas och vinna ny mark både lokalt och internationellt med många prisade viner för deras väl producerade ekologiska viner med perfekt balans och smak. Detta är en producent med viner att älska!
Kategori: