Charles & Charles Zinfandel

109.00kr

Storlek: 750 ml
Druvor: Zinfandel 90 %, Merlot 6 %, Syrah 4 %
Alkoholhalt: 14%
Årgång: 2014
Land: USA
Sortiment: Beställningssortiment
Producent: Charles & Charles
Kategori: Röda viner

Vinet:

Zinfandel är Kaliforniens stolthet och i det här vinet visar det sig från sin bästa sida. Vinet har en doft av kryddor, körsbär, torkade plommon och en härlig ton av fyllig vanilj. Smaken är livlig och fruktig med toner av hallon och körsbär. Vinet har lagrats på amerikanska och franska ekfat.
Den större delen av vinet kommer ifrån Lodi regionen i Central Valley, där är klimatet ganska varmt och för att få ett balanserat vin med finess har man även använt frukt från Mendocino och Lake County, där klimatet är något svalare. Vinet är gjort helt från egna vingårdar och ingen frukt köps in. Detta innebär att man får en jämn kvalitet och har insikt i alla volymer som tappas på flaska. Passar utmärkt till grillade kötträtter, bbq & tryffelburgare på högrev, lagrad ost och picklade grönsaker.

Producenten:

Under uppväxten strax utanför Sacramento , Kalifornien, började Charles Smith tidigt bli sugen på världsliga äventyr, mycket tack vare hans walesiska mamma och franska pappa . Så fort han fick chansen, beslöt sig Charles att flytta till Danmark och arbetade där som manager för rockband. 1999 flyttade Charles tillbaka till USA , då till nordvästra USA och öppnade en vinbutik på Bainbridge Island, tvärs över Puget Sound från centrala Seattle . På en resa 1999, passerade han genom den lilla staden Walla Walla och träffade en ung fransman och vinmakare. De två herrarna upptäckte deras gemensamma passion för riktigt bra Syrah och Charles var så småningom övertygad om att flytta till Walla Walla och göra sitt egna vin. 2001 släppte Charles sitt första vin, 1999 K Syrah. Walla Walla Valley var nu hans hem. Som självlärd vinmakare är Charles en sann hantverkare och en pionjär i vinvärlden. Under 2008 var K Vintners utsedd av Wine & Spirits Magazine som en av de "bästa nya vingårdarna det senaste decenniet" och som "Winery of the Year" i sin årliga köpguide. 2009 blev Charles utsedd till "Winemaker of the Year" av Food & Wine magazine och 2010 belönades han med samma titel av Seattle Magazine. The Charles & Charles Projektet är ett samarbete mellan Charles Smith och Charles Bieler av Three Thieves , Bieler Père et Fils , och Sombra Mezcal . Charles & Charles portfölj innehåller en röd blend på Zinfandel från Kalifornien samt en Cabernet Sauvignon/Syrah, en rosé och en Chardonnay från Columbia Valley.
Artikelnr: 7224001 Kategori: Tagg: