Evoé

119.00kr

Storlek: 750ml
Druvor: Passerina 100%
Alkoholhalt: 13
Årgång: 2016
Land: Italien
Sortiment: Beställningssortiment
Producent: Ciù Ciù di Bartolomei
Kategori: Vita torra viner

Vinet:

Ett elegant och välbalanserat vin med strågul färg och ljusa, gyllene nyanser. Vinets doft är trevligt fruktig av vit blommans doft, en god smak på gommen, med ett brett spektrum av perceptioner och slutligt aromatiskt smakprov.

Vinet är framställd av Passerina, en mycket gammal och inhemsk druva från Marche. Vinet är skördat per hand i slutet av september i kontrollerade temperaturer. Vinet är redo att kunna drickas på våren efter skörden.

Producenten:

Ciù Ciù di Bartolomei grundades 1970 av makarna Pasquale och Anna Bartolomei och ligger på kullarna några kilometer utanför den vackra staden Offida. Idag är det bröderna Massimiliano och Walter som driver egendomen med samma passion och erfarenhet som deras far Natalino gjorde före dom. Vingårdarna omfattar cirka 180 hektar och ligger i DOCG Offida som är omgärdat av grönska och olivodlingar. Ciú Ciú har som filosofi att producera högkvalitativa ekologiska viner med all den genuina terroir som bara finns här. Detta fantastiska familjeföretag fortsätter ständigt att utvecklas och vinna ny mark både lokalt och internationellt med många prisade viner för deras väl producerade ekologiska viner med perfekt balans och smak. Detta är en producent med viner att älska!
Kategori: