Charles & Charles Riesling

149.00kr

Storlek: 750
Druvor: Chardonnay 100%
Alkoholhalt: 12
Årgång: 2015
Land: USA
Sortiment: Restaurangsortiment
Producent: Charles & Charles
Kategori: Vita torra viner

Vinet:

Detta är en underbar Riesling med aromer av kryddig kaprifol, citrus, aprikoser, vit persisika, skiffer och med en hög mineralitet. Ett vin med vacker fokuserad frukt och härligt avslut.

Druvorna pressades försiktigt och juicen har sedan sedimenterat i 48 timmar i 40 grader. Efter omdragning av den tunga bottensatsen behandlades vinet till att avlägsna tanninerna som plockats upp i pressningen, samtidigt som man behåller en fullständig mellansmak. Saften separerades sen till två delar så att varje del kunde fermenteras med olika jäststammar.
Båda tankarna blev sedan kalljästa för att förlänga jäsningen. När vinet nåt en balanserad restsocker till syranivå stoppades jäsningen.

Producenten:

Under uppväxten strax utanför Sacramento , Kalifornien, började Charles Smith tidigt bli sugen på världsliga äventyr, mycket tack vare hans walesiska mamma och franska pappa . Så fort han fick chansen, beslöt sig Charles att flytta till Danmark och arbetade där som manager för rockband. 1999 flyttade Charles tillbaka till USA , då till nordvästra USA och öppnade en vinbutik på Bainbridge Island, tvärs över Puget Sound från centrala Seattle . På en resa 1999, passerade han genom den lilla staden Walla Walla och träffade en ung fransman och vinmakare. De två herrarna upptäckte deras gemensamma passion för riktigt bra Syrah och Charles var så småningom övertygad om att flytta till Walla Walla och göra sitt egna vin. 2001 släppte Charles sitt första vin, 1999 K Syrah. Walla Walla Valley var nu hans hem. Som självlärd vinmakare är Charles en sann hantverkare och en pionjär i vinvärlden. Under 2008 var K Vintners utsedd av Wine & Spirits Magazine som en av de "bästa nya vingårdarna det senaste decenniet" och som "Winery of the Year" i sin årliga köpguide. 2009 blev Charles utsedd till "Winemaker of the Year" av Food & Wine magazine och 2010 belönades han med samma titel av Seattle Magazine. The Charles & Charles Projektet är ett samarbete mellan Charles Smith och Charles Bieler av Three Thieves , Bieler Père et Fils , och Sombra Mezcal . Charles & Charles portfölj innehåller en röd blend på Zinfandel från Kalifornien samt en Cabernet Sauvignon/Syrah, en rosé och en Chardonnay från Columbia Valley.
Kategori: