Charles & Charles Chardonnay

149.00kr

Storlek: 750 ml
Druvor: 100% Chardonnay
Alkoholhalt: 13,5 %
Årgång: 2014
Land: USA
Sortiment: Beställningssortiment
Producent: Charles & Charles
Kategori: Vita torra viner

Vinet:

Efter två svåra år vädermässigt i Washington blev 2012 ett fenomenalt år i alla kategorier. Det började svalt men lyckligtvis kom värmen när säsongen började rulla på och med perfekta regnskurar vid rätt tillfällen blev frukten fyllig och mognade i precis rätt takt. Vid slutet av September började temperaturen sjunka igen, i rätt tid för att ge frukten en önskad komplexitet och hålla sockernivån under kontroll.

Vinet har en härlig doft av äppelblom, citronskal och mango som fortsätter med mineralrika toner, söta päron, rostade kryddor och vanilj. Frisk ton av äpple och apelsinskal med en tydlig koncentration och längd. Denna Chardonnay har en lyxig fetma och den fylliga frukten tillsammans med nya ekfat ger den finess. Passar till fiskrätter, skaldjur, sallad och apertif.

Producenten:

Under uppväxten strax utanför Sacramento , Kalifornien, började Charles Smith tidigt bli sugen på världsliga äventyr, mycket tack vare hans walesiska mamma och franska pappa . Så fort han fick chansen, beslöt sig Charles att flytta till Danmark och arbetade där som manager för rockband. 1999 flyttade Charles tillbaka till USA , då till nordvästra USA och öppnade en vinbutik på Bainbridge Island, tvärs över Puget Sound från centrala Seattle . På en resa 1999, passerade han genom den lilla staden Walla Walla och träffade en ung fransman och vinmakare. De två herrarna upptäckte deras gemensamma passion för riktigt bra Syrah och Charles var så småningom övertygad om att flytta till Walla Walla och göra sitt egna vin. 2001 släppte Charles sitt första vin, 1999 K Syrah. Walla Walla Valley var nu hans hem. Som självlärd vinmakare är Charles en sann hantverkare och en pionjär i vinvärlden. Under 2008 var K Vintners utsedd av Wine & Spirits Magazine som en av de "bästa nya vingårdarna det senaste decenniet" och som "Winery of the Year" i sin årliga köpguide. 2009 blev Charles utsedd till "Winemaker of the Year" av Food & Wine magazine och 2010 belönades han med samma titel av Seattle Magazine. The Charles & Charles Projektet är ett samarbete mellan Charles Smith och Charles Bieler av Three Thieves , Bieler Père et Fils , och Sombra Mezcal . Charles & Charles portfölj innehåller en röd blend på Zinfandel från Kalifornien samt en Cabernet Sauvignon/Syrah, en rosé och en Chardonnay från Columbia Valley.
Artikelnr: 7545501 Kategori: Tagg: