Prestige Brut Methuselah 6L

4,369.00kr

Storlek: 6000
Druvor: 34% Chardonnay, 33% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier
Alkoholhalt: 12,5%
Årgång: NV
Land: Frankrike
Sortiment: Restaurangsortiment
Producent: Prestige des Sacres
Kategori: Champagne

Vinet:

Vinet har en blek men gyllene färg med elegant mousse, fina bubblor och en inbjudande doft av nybakta kakor, citrus, och gråpäron. Smaken bjuder på en explosion av friskhet och ett vackert djup av krämiga komplexa toner. Vinet avslutas balanserat och fångar områdets terroir i fin harmoni.

Cirka 60% av vinet kommer från en och samma årgång, sedan används cirka 40% reservviner. Vinet ligger 4 år i källaren och vilar sedan 6 månader efter degorgering.

Producenten:

Historien börjar 1961, när en grupp av vinproducenter från Janvry, nära Reims, beslutar sig att tillsammans skapa en rad champagner. Dessa släpptes från La Montagne de Reims vingård och närmare bestämt från Les Monts de Reims. Syftet med detta för de 7 entreprenörerna var att visa upp sin berömda terroir, som har hyllats genom århundradena, redan innan vin från Champagne var känd som Champagne. Denna terroir går tillbaka till en tid då ärkebiskopen av Reims viner var mycket högt ansedda och ofta serverades vid kröningsfirandet Frankrikes kungar. Champagne PRESTIGE des Sacres arbetar med att forma och fullkomna uttrycket av Chardonnay i varierande versioner. Även Meunier grundar också varumärkets identitet med sin tankeväckande , diskreta närvaro.
Kategori: