Prestige Brut Blanc de Blanc

399.00kr

Storlek: 750 ml
Druvor: 100% Chardonnay
Alkoholhalt: 12,5%
Årgång: NV
Land: Frankrike
Sortiment: Restaurangsortiment
Producent: Prestige des Sacres
Kategori: Champagne

Vinet:

Vinet har en blekgul färg med inslag av gröna nyanser. Doften bjuder på toner av citrus & gula blommor och smaken är frisk, elegant och mineralrik med hög syra och finess och ett långt härligt avslut med toner av apelsin och hasselnöt. Passar bra som en aperitif, och till en mer delikat grillad fisk, skaldjur och kammusslor, samt sushi och sashimi.

Cirka 60% av vinet kommer från en och samma årgång, sedan används cirka 40% reservviner. Vinet ligger 4 år i källaren och vilar sedan 6 månader efter degorgering.

Producenten:

Historien börjar 1961, när en grupp av vinproducenter från Janvry, nära Reims, beslutar sig att tillsammans skapa en rad champagner. Dessa släpptes från La Montagne de Reims vingård och närmare bestämt från Les Monts de Reims. Syftet med detta för de 7 entreprenörerna var att visa upp sin berömda terroir, som har hyllats genom århundradena, redan innan vin från Champagne var känd som Champagne. Denna terroir går tillbaka till en tid då ärkebiskopen av Reims viner var mycket högt ansedda och ofta serverades vid kröningsfirandet Frankrikes kungar. Champagne PRESTIGE des Sacres arbetar med att forma och fullkomna uttrycket av Chardonnay i varierande versioner. Även Meunier grundar också varumärkets identitet med sin tankeväckande , diskreta närvaro.
Kategori: