Press

Här hittar du information för press och media.

 

Ciú Ciú 

Ett ekologiskt familjeföretag med djupa rötter i Italienska Marche

Den 1 september lanserar vi Ciú Ciú Grande Organic Bag-in-Box 3L (219 kr) med artikelnummer 2334 i det fasta sortimentet(340 butiker/80% distribution) och vi är otroligt stolta över att få representera familjen Bartolomei (smeknamn Ciú Ciú) i Sverige som har en lång erfarenhet av ekologisk produktion.

Ciú Ciú Grande Organic är en blend av 85% Sangiovese och 15% Montepulciano och vinet har delvis lagrats 6 månader på stora Franska ekfat. Druvorna kommer från Piceno kullarna kring bergsbyn Offida i hjärtat av vindistriktet Marche. Familjens vinodlingar sträcker sig över ett område på 150 hektar vilket gör dem till den största producenten av ekologiska viner i området. För familjen har ekologisk odling varit en självklarhet långt innan EUs regelverk kom till stånd.

De svala vindarna från Adriatiska havet tillsammans med maximal solexponering på de branta kullarna i området ger både en generös frukt och en struktur som gör vinet balanserat och elegant. Kombinationen av svalka från havet och mycket sol är bidragande orsaker till vinets karaktär tillsammans med en hantverksmässig hantering av druvorna genom pressning, fermentering och slutligen lagring.

Ciú Ciú har belönats i många prestigefyllda sammanhang för sina ekologiska viner. Under den internationella tävlingen för ekologiska viner, BioWein, belönades man 2014 med GRAND GOLD för Merlettaie (96 p). Man vann guld för både Oppidum (93 p), Esperanto (93 p) och Gotico (91 p). OPPIDUM 2010 vann också guld i Mundus Vini BIOFACH 2015 för ekologiska viner så familjen Bartolomei kan sin sak gällande ekologisk vinframställning och nu får svenska konsumenter ta del av deras kunskap och kärlek för sina viner.

Vinet har en generös, fruktig doft med inslag av körsbär, plommon och vanilj som går igen i smaken. Vinet är koncentrerat, bärigt, elegant och balanserat med sammetslena tanniner och struktur med ett torrt och elegant avslut med lång finessrik eftersmak.

 

Teknisk specifikation Alkohol 13,5% Socker 4,5 gram per liter Syra 5,5 gram per liter Druvor 85% Sangiovese och 15% Montepulciano